Μπάλος Παραλίες

Πλήρης Οδηγός για τις Παραλίες στα Χανιά

Στην πραγματικότητα ο Μπάλος δεν είναι παραλία είναι ο Παράδεισος. Είναι πολλές παραλίες μαζί και πολλά άλλα. Ο Μπάλος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τοπίο που έχει φροντίσει να δημιουργήσει η μαμά φύση στον νομό Χανίων για να μπορούμε εμείς να προσκυνάμε και να θαυμάζουμε το μεγαλείο της

Μπάλος Παραλίες

Το κατατάσσω αναγκαστικά στις παραλίες στα Χανιά αν και θα μπορούσε να είναι από μόνος του ένας προορισμός. Επειδή όμως δεν έχει κοντά οικισμό, αεροδρόμιο και λιμάνι όλες οι μετακινήσεις προς τα εκεί ξεκινάνε από τα Χανιά.

Στον Μπάλο μπορείτε να πάτε με τις ημερήσιες εκδρομές με καραβάκι που διοργανώνονται από το Καστέλι και από τα Φαλάσαρνα ή να επιλέξετε την προσέγγιση με το δικό σας όχημα ή το ΚΤΕΛ. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να υπολογίσετε και μια 20λεπτη περίπου διαδρομή με τα πόδια που θα χρειαστείτε από εκεί που σταματάει ο δρόμος μέχρι να κατεβείτε στον Μπάλο.

Το τοπίο είναι μαγευτικό και η προσέγγιση με όχημα σας δίνει την ευκαιρία να το θαυμάσετε από ψηλά και σας επιτρέπει να βρεθείτε στον Μπάλο περισσότερη ώρα από ότι με την εκδρομή με τα καραβάκια. Από την άλλη τα καραβάκια σας προσφέρουν και μια άλλη οπτική γωνία της περιοχής και μια πιο κοντινή προσέγγιση στο νησάκι Γραμβρούσα και στο εντυπωσιακό κάστρο που βρίσκεται εκεί.

Τώρα όσο αφορά τις παραλίες δεν είναι μία. Είναι μερικές γύρω-γύρω στην όμορφη λιμνοθάλασσα. Είναι μια μεγάλη που βλέπει δυτικά και μια πιο βορεινή. Διαλέξτε τι σας ταιριάζει. Σε μερικά σημεία μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ στην περιοχή υπάρχει ταβέρνα και ένα μικρό αναψυκτήριο για τα απολύτως απαραίτητα. Σε όσους έρθουν από το βουνό θα συναντήσουν στην πρώτη τους επαφή μόλις κατέβουν από το όχημα ένα από τα πιο σουρεαλιστικά καφέ που υπάρχει στην Ελλάδα από άποψη διακόσμησης και τοπίου.

Περισσότερες Φωτογραφίες από την περιοχή του Μπάλου μπορείτε να δείτε στην Photogallery

Μπάλος Φωτογραφίες II

Στον Μπάλο με το ΚΤΕΛ Φωτογραφίες

ΜΠΑΛΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ